Spotify er desidert nordmenn sin favorittjeneste når det gjelder å strømme musikk og podcaster. Her samles verdens største artister og du er garantert å finne gode forhåndslagde lister som passer for din smak. Men har du noen gang opplevd at enkelte sanger utilgjengelige?
Som med de fleste andre strømmetjenester, operer også Spotify med geo-begrensninger og blokkeringer. Det kan være mange grunner til dette, men det handler som regel om opphavsrett mellom artisten og landet. Heldigvis finnes det en enkel måte som lar deg unngå slike blokkeringer.
Med en VPN kan du få adgang til alt Spotify har å by på, uansett hvor i verden du befinner deg. En slik tjeneste gjør det nemlig mulig å kryptere datatrafikken din, slik at du kan velge selv hvilket land du skal streame fra. Ønsker du å høre på en artist som kun er tilgjengelig i Asia? Eller kanskje favorittartisten din har et US-album med unike spor.
En VPN er enkel å benytte seg av, og installeringen skal gå sømløst og smertefritt. Har du derimot aldri brukt en slik tjeneste før, kan det virke noe skremmende å begi seg ut på. Men ved hjelp av vår praktiske guide, kan du høre på akkurat den Spotify musikken du ønsker. Vi viser deg hvordan med noen enkle steg.
Få Spotify med VPN
- Finn en VPN-tjeneste som passer for deg. Tenk gjennom hvilke enheter VPN-tjenesten må være kompatibel med.
- Last ned og installer tjenesten på din valgte enhet. Leverandørene har gode guider på sidene sine, både for iOs og Android enheter.
- Åpne VPN-tjenesten og velg ditt foretrukne serverland. Hvis ikke du automatisk blir koblet til en server, kan du velge den som er minst travel.
- Gå til Spotify applikasjonen eller nettsiden. Logg inn eller registrer en gratis prøvekonto.
- Gratulerer, du kan nå høre på akkurat de albumene og artistene du vil, helt uten restriksjoner på Spotify!
Hvordan velge rett VPN
Dersom du ønsker en VPN for Spotify, vil det for de fleste være aktuelt med en VPN som fungerer på mobile enheter. Når du jakter på en passende leverandør, bør du derfor forsikre deg om at tjenesten faktisk er kompatibel med ditt operativsystem. Noen støtter nemlig bare iOS mens andre har kun Android som alternativ.
Det kan også være smart å sjekke hvor mange serverlokasjoner, altså land, og servere som er tilgjengelig i disse landene. Dette sier nemlig noe hvorvidt tjenesten vil oppleves rask eller treg for deg som bruker. Se også på anmeldelser og erfaringer fra tidligere brukere, her er det mye god informasjon å hente.
Når du velger en VPN på grunnlag av mobil-kompatibilitet, burde du også forsikre deg om at leverandøren fokuserer på brukervennlighet. Noen gir gjerne ut dårlige mobile versjoner for å dekke forespørselen, mens andre fokuserer sterkt på å optimalisere opplevelsen uavhengig av enhet og plattform.
Hvis du aldri har brukt en VPN før, lønner det seg å prøve en gratis testversjon. Dette er som regel tilgjengelig for enkelte perioder, enten to eller fire uker. Les deg opp på de ulike mulighetene du har, slik at du finner den VPN-leverandøren som passer best for deg.