Tidsforbruk en mørk vinter

Her i Norge er det stor forskjell på årstidene gjennom året. Vi er derfor nødt til å tilpasse oss hver sesong og hva vi bruker tiden vår på forandrer seg gjennom hele året. Dette er unikt for det nordiske klimaet. For eksempel vil et land hvor det er varmt hele året gjøre mange av de samme tingene gjennom hele året, mens her i Norge styres vi mer av årstidene.

Så fort solen titter frem om våren så tusler vi ut på gaten, setter oss på en uteservering med noe godt i glasset. Om sommeren er vi sosiale, har masse energi og er klare for spontane avtaler med familie og venner. Så kommer høsten, det blir kaldere, mørkere men vi synes egentlig det er ganske hyggelig å endelig kunne tenne stearinlysene og krype under teppet med god samvittighet igjen. Det kan vi gjøre hele vinteren. Det er mørkt, kaldt og ofte ganske dårlig vær. Det kan være veldig hyggelig det – men noen ganger kan man bli lei og ikke vite hva man skal finne på. Derfor gir vi deg her noen gode tips om hva du kan finne på når mørketiden melder sin ankomst.

Finn ny underholdning

Se om du kan finne en ny podcast du kan høre på, eller finn nye måter du kan underholde deg selv på. Kanskje det er ved å lytte til noe, kanskje det er ved å lære noe nytt, eller kanskje du kan finne underholdning på nett, som for eksempel nettspill på noen populære pokersider. En ny hobby kan få tiden til å gå, og gjøre en ellers grå kveld litt mer spennende.

Få en ny favorittserie eller film

Det er et ganske kjedelig og klassisk forslag, men det er lite som slår å krype opp i sofaen med noe varmt å drikke, noen tente stearinlys og sette på sin nye favorittserie på TV. Med dagens store utvalg av strømmetjenester burde det heller aldri være noe problem å finne nye nytt og spennende å se på. Hva med et skikkelig seriemaraton? Det finnes få bedre måter å stresse ned i en hektisk hverdag på!

Opplev landet ditt

Det at det er høst, vinter, kaldt og mørkt betyr ikke at du må sitte inne hele tiden. Det betyr heller ikke at spennende, sosiale og spontane ting er forbeholdt sommeren. Aftenposten har for eksempel kommet med en kjempegod liste over populære og morsomme ting å finne på om vinteren. Listen inneholder både ting du kan gjøre på en dag eller dersom du har lyst til å ta en langhelg og være turist i eget land. Kanskje du opplever helt nye og fantastiske sider med landet ditt?

Finn en ny hobby

Kanskje du skal lære å male? Eller strikke? Eller kanskje du skal finne frem puslespillet? Eller hva med å lære deg helt nye kokkekunster på kjøkkenet? Vinterhalvåret er helt perfekt til å oppdage nye hobbyer og lære seg nye ting. Det er så mange muligheter for nye hobbyer du kan finne deg, og nye ting du kan elske å bruke tiden din på.

Godt vinterhalvår!