Nettsidene som underholder deg en kjedelig regnværsdag

Vi har alle sittet i situasjonen: Det er dårlig vær ute og jeg vet ikke hva jeg skal finne på! Det er ikke alltid et enkelt oppdrag, men det finnes heldig vis mange muligheter på nett. Der er det utallige sider som kan holde deg og familien underholdt, selv om regnværet varer hele helgen. La oss ta en titt på noen nettsider som du kan ha det gøy på når du er innendørs.

Se filmer og serier for voksne

Dette er en klassiker når det er dårlig vær, fordi det er så koselig å sitte inne med en god film når det regner ute. Du kan finne utallige filmer og serier på nett i alle verdens sjangere, noe som garantert vil få dagene til å fly forbi. Et eksempel er Netflix eller HBO, der du kan se kjente og elskede serier som The Queens Gambit og Game of Thrones. Da kan du sette i gang en skikkelig seriemaraton, og binge en eller flere sesonger om dagen.

Også morsomt for barna

Det finnes også mer barnevennlige sider som Disney Plus, der du kan se både gamle og nye Disney filmer. Her kan du og barna se de nyeste titlene som Luca eller Raya og den siste drage. Her finner du også de gamle klassikerne, som Disneys versjon av H.C Andersens fortelling om den stygge andungen, eller prinsessefilmene om Ariel, Belle og Tornerose. Mange barnefilmer har dessuten en viktig fortelling bak seg, som ofte handler om at alle har rett til å være den de er, og at alle er like mye verdt, også selv om man er annerledes.

Finn spill på nett

Det er mye gøy man kan gjøre på nett, og et alternativ er å spille spill. Det finnes en rekke forskjellige sider du kan teste ut, for eksempel 123spill, som er gratis og fylt med morsomme spill i alle kategorier. Man kan også kjøpe spill på nett, for eksempel The Sims, som passer for de fleste i familien. Her kan du designe og styre livet til “simmene” dine, og bestemme hva de skal jobbe med, hvor de skal bo og hvordan familien skal se ut. The Sims er kjent for å kunne spilles i timevis, uten at man skjønner hvor tiden blir av, fordi det er så morsomt! Du kan laste ned The Sims or Origin sin nettside.

Hør på lydbok eller podkast

Hvis du vil la øynene få en pause fra skjermen, er lydbok og podkast en god ide. De finnes i alle mulige kategorier og til alle aldre. Du finner de på nett, eller i apper som Podkast og Storytel. Det fine med disse er at de passer perfekt når du har andre ting du skal gjøre, og ikke har mulighet til å se på en film eller spille et spill. Du kan for eksempel høre på det mens du rydder og vasker, eller når du gjør andre ting som å tegne, legge puslespill eller bare slapper av.

På internett er det nærmest ikke mulig å kjede seg!