Dette forventer norske forbrukere av online spillene

Online spill har virkelig blitt et voksende marked de siste årene, og det kommer stadig nye sider og spill som blir tilgjengelig for norske spillere. Online spillene gir deg mulighet til å spille hvor du vil – når du vil, så lenge du har tilgang til mobilnett eller WiFi. Fleksibilitet og tilgjengelighet har blitt to faktorer vi omtrent forventer når vi velger plattformer, nettsider og apper å spille på.

Som forbruker har vi store forventninger til alt vi finner på nettet, og dersom noe ikke bra nok, velger vi en konkurrent. Derfor er spillutviklere og nettsideeiere nødt til å konstant jobbe med brukervennlighet og oppdateringer slik at forbrukerne er fornøyde. Ikke nok med at vi forventer mer, men vi ønsker heller ikke å måtte lete etter gode online sider før vi begynner å spille. Vi ønsker å la beslutningen bli tatt raskt, og vi ønsker å bruke så lite som mulig tid på research før vi bestemmer oss.

Norske forbrukere

I en verden der forbrukerne har så mye makt som det vi har i dag, er det ekstremt viktig med brukervennlighet og optimalisering. Det er viktig for bedrifter, nettspill, apputviklere – ja, alle som tilbyr noe til forbrukere, og vite hva forbrukerne ønsker. Så hva forventer vi egentlig når vi velger spill online?

For det første så forventer vi jo, ganske åpenbart, at det skal være morsomt. Vi ønsker at spillet skal dekke det behovet vi ønsker, enten det er spenning, morro, konsentrasjon eller taktikk. Videre har forbrukere blitt svært opptatt av goder. Dersom det er spill der du tjener virtuelle penger som kan kjøpe f. Eks nye avatarer eller det er nøkler som gjør at du kan åpne nye baner, så ønsker forbrukere i dag en form for free spins uten innskudd eller velkommen bonus.

Topp tre viktigste ting for norske spillere

Så til slutt kommer de tre viktigste tingene for norske spillere. Vi forventer brukervennlighet. Det er alt for mange plattformer og spill å velge i mellom til at vi kommer til å forholde oss til et online spill som ikke fungerer godt, eller som er vanskelig å bruke. Her snakker vi om at online spillene er delt enkelt inn i kategorier dersom nettsiden tilbyr flere alternativer. Det skal også være lett å lage bruker dersom det er nødvendig, lett å skifte innstillinger og lett og samhandle med andre.

Et sosialt nettverk er nemlig en av de viktigste tingene for norske spillere. Uansett om det er snakk om karakterspill, casino på nett eller hva som helst. Vi ønsker å samhandle med andre, få nye venner og kunne koble sammen med våre eksisterende venner og kontakter. Å spille online skal være et substitutt for å møtes fysisk, og derfor er enkel kontakt viktig for spillere.

Sist men ikke minst ønsker vi sikkerhet. Det er viktig for oss at dersom siden innebærer betalinger, at disse blir tatt hånd om på en sikker måte. Personopplysninger er også noe vi ønsker at skal bli tatt vare på, selv om vi nordmenn kan være nokså godtroende er vi forsiktig med personopplysninger.