Smarte snarveier og funksjoner på Mac

Det finnes mange spennende funksjoner på Mac som du kanskje ikke har oppdaget enda. Her skal vi se litt nærmere på noen snarveier og funksjoner, så det blir enda lettere for deg å bruke Mac.

Bli mer effektiv på Mac

Når du kan snarveier og kjenner til funksjoner som kanskje ikke er helt åpenbare, kan du bli mye mer effektiv når du jobber på Mac. Det er slitsomt å måtte rote rundt for å finne ut av hvor de forskjellige funksjonene er, men det finnes faktisk en hel del snarveier som du kanskje ikke vet om.

Mac er utrolig brukervennlig og lett å bruke, hvis du vet akkurat hvordan du skal bruke den. Det er mange måter å bruke en mac på, og det er langt mer effektivt å bruke den, hvis du vet om alle de smarte snarveiene og funksjonene man kan bruke. Her skal vi se litt på noen av dem.

Ta et skjermbilde

Hvordan ta skjermbilde på Mac er en av de tingene mange lurer på, når de prøver å navigere i Mac. Det er heldigvis lett å ta et skjermbilde, og det er bare å memorere hvordan man gjør det. Det er faktisk så enkelt som, at man holder shift-knappen, command og 4-tasten nede samtidig. Så kommer det opp et lite symbol, som du kan strekke ut for å bestemme formatet på det skjermbilde du vil ta. Dermed er det bare å skjermbilde, og så blir det lagret på skrivebordet på maskinen din. Det er med andre ord veldig enkelt.

Vi bruker skjermbilder i stor stil, og det er blitt en viktig funksjon. Det er rett og slett fordi så mye av det vi gjør foregår på nettopp skjerm eller datamaskin, og da blir det utrolig viktig å kunne dokumentere ting med bilde, siden det ikke alltid er nok å dokumentere tekst og kopiere den. Det har ført til at det er blitt mye lettere å ta bilder på maskin, og det er også lett å dele bilder med venner. Noen ganger vil man bare ta bilde av noe morsomt eller spennende man har sett på nettet og videresende det. Da er et skjermbilde utrolig praktisk. Det er også veldig praktisk i jobbsammenheng, når man skal vise noen et teknisk problem eller lignende.

Smarte snarveier

Det finnes også mange andre smarte snarveier som du kan bruke på Mac. Hvis du skal kopiere noe, så er det for eksempel veldig smart ikke å skulle høyreklikke hver gang. Det finnes heldigvis en mye lettere måte. Hvis du trykker på command-tasten og c, så kopierer den det du har markert helt av seg selv. Hvis du vil lime inn, kan du trykke på command-tasten og v. Det er utrolig smart, og mye enklere enn å høyreklikke.

Når man er på nettet og gjerne vil åpne en ny fane, kan man også helt fint bruke snarveier. Du trykker bare på command-tasten og t, så kommer det opp en ny fane helt av seg selv. Snarveier gjør det mye mer effektivt å jobbe på Mac.