Slik kan du sammenligne lån på nett

De aller fleste mennesker opplever å skulle ta opp et lån på et tidspunkt i livet. Dette kan for eksempel være når man skal kjøpe et hus, en bil eller finansiere noe helt annet. Å ta opp lån er dermed noe du bør ha kjennskap til, og det er viktig at du undersøker de forskjellige lånene nøye, slik at du velger det som er riktig for deg.  

Det finnes egne nettsider som lar deg sammenligne lån, slik at du blir sikker på hvilket som er det beste for deg. Du kan for eksempel se båtlån hos Loanscouter, for å undersøke blant annet varighet, lånebeløp og effektiv rente.  

Bruk hjelpeverktøy 

Ordet «FinTech» står for Financial Technology, og er noe som ofte blir brukt for å hjelpe deg med å ta finansielle valg i hverdagen. Nettsider bruker denne teknologien for å kunne tilby verktøy som gjør det lettere for deg å for eksempel ta opp lån. Oppstandelsen av den teknologiske verdenen har generelt gjort det lettere for oss å sammenligne lån, for eksempel ved hjelp av en lånkalkulator eller lånekontoret. Denne vil vise hvor mye lånet reelt vil koste deg, og du kan selv beregne rente og terminbeløp. En lånkalkulator gjør prosessen lettere for deg når du skal finne lån online.  

Undersøk vilkårene 

Før du går i gang med å låne penger, skal du alltid ha tilstrekkelig med informasjon angående renter, terminbeløp og betalingsperiode. Dessuten trenger du et godt innblikk i nåværende og fremtidig personlig økonomi, slik at du er sikker på at du har råd til å betale långiver tilbake. Som oftest vil det lønne seg å betale tilbake så fort som mulig, for å slippe høye renter. Dette er grunnen til at det er så viktig å sette seg inn i lånets vilkår. Å undersøke dette vil lønne seg, og det kan til og med være du kan redusere boliglånsrenten din.  

Gjennomfør lånesøknaden på nett 

Internett har gjort det lett å søke om lån, og det hele kan gjøres på nett. Det eneste du må gjøre er å finne de lånene du vil søke på, fylle ut informasjonen de ber om, og skrive under med BankID, slik at de er helt sikre på hvem som søker. Deretter vil långiver gjennomgå informasjonen og gjøre en såkalt kredittsjekk. Denne sjekken blir gjort for å forsikre at du har råd til å betjene lånet, og at du ikke har noen betalingsanmerkninger fra tidligere.  

Lånet som hjelper deg 

Det aller viktigste når du søker et lån, er å finne det som passer deg. Dette handler ikke bare om hva du skal bruke pengene på, men om det passer inn i økonomien. Lånet du tar kan være muligheten din til å finansiere ditt første hus eller en ny hytte, men det er viktig at du har råd til å betale det tilbake, hvis ikke vil det bli dyrt. Den beste måten å finne det rette lånet på, er å sette av god tid til å undersøke og sammenligne de forskjellige låntypene.