Disse podcastene er det verdt å høre på

Podcaster har blitt et voksende fenomen, men det kan være vanskelig å finne podcaster der ute når det er så mye å velge mellom. Derfor håper vi at vi kan hjelpe deg litt på veien slik at valget skal bli litt lettere. Vi har funnet frem fire podcaster og skrevet litt om hver slik at du selv kan vurdere om en av disse podcastene er noe for deg.

Du kan finne disse podcastene i appen «Podcaster» på telefonen din eller ved å søke opp navnet i enten iTunes eller Spotify. Dersom du ikke har iPhone og derfor ikke har tilgang til disse appene kan noen av de billigste mobilabonnement også inkludere Spotify slik at du også får hørt på podcastene.

Ida med hjertet i hånden

Programleder og radioprofil Ida Fladen inviterer kjente fjes og stemmer inn til sitt podcaststudio der de sammen skal snakke om vanskelige ting som har skjedd i livet. Det kan være alt fra Klæbo som mistet gullet, Linn Skåber som er skeptisk til å date eller Odd Magnus Williamsson som endelig finner den store kjærligheten. Her diskuteres alt mellom himmel og jord og det er befriende å høre at også kjendisene har sitt å styre med. Episodene kan være alt fra fine og rørende til triste og morsomme på en gang, så her finnes det noe for alle.

Karakter

Karakter er en podcast fra NRK P3 der de tre humorprofilene Jonis Josef, Henrik Farley og Martin Lepperød ønsker å gi deg en bedre karakter i livets harde skole. Hver episode har et tema som går på alt fra blåmandag og sjalusi til gym og pride. De tre gutta tar opp spørsmål fra lytterne og svarer noen ganger litt seriøst. Ellers byr dette programmet på lett humor, utfordringer, improvisasjon og parodier. Hvis du trenger noen minutter med latterkrampe en gang i uka så er dette absolutt en podcast for deg. 

Hele Historien

Hele Historien er en podcast introdusert av NRK Radio. Denne podcasten tar oss gjennom store hendelser som vi har hørt om i nyhetsbildet de seneste tiår. Her deles episodene inn i kapitler slik at en hendelse varer i flere episoder. Her får du faktisk hele historien om det som ha skjedd og du kan selv velge hvilke historier du ønsker å høre på. Du kan blant annet høre hele historien om Quisling, om 22 juli, om jakten på lommemannen eller om diverse forsvinningssaker og mordmysterier som har vært gjennom årene.

Lørdagsrådet

Lørdagsrådet er en podcast som både er morsom, interessant og lett å svelge. Programleder, skuespiller og radioprofil Live Nelvik inviterer hver lørdag tre kjente ansikter for å løse deres problemer. Mannen i gata sender inn en problemstilling som Live og de tre kjendisene skal prøve å finne et svar på. Kanskje har du en lignende problemstilling i livet eller kanskje er det bare deilig å høre at andre også sliter med problemer i livet. Uansett så vil de tre gjestene svare og diskutere helt til de kommer frem til et svar de, nesten, kan være enige om.