Finn din investeringsstrategi

Dersom du skal begynne med investering er det viktig at du legger en investeringsstrategi. Dette er selvfølgelig ikke noe du må, men absolutt noe som er lønnsomt. Dette vil gjøre at du får en bedre oversikt, samt du får muligheten til å optimaliser dine investeringer.

For å legge opp en god investeringsstrategi er det et par ting du skal gå igjennom og tenkte over. Finn den beste strategien for deg og ikke tenk på noe annet enn dine egne behov og ønsker.

Tidsperspektiv og risiko

Det første du skal tenke over når du skal bestemme deg for en strategi er tidsperspektivet. Hvor raskt ønsker du å tjene penger eller spare penger. Grunnen til at det er viktig at du tenker på dette er fordi svaret vil avgjøre hvilke typer investering som passer for deg. Ser du for deg en langtidsinvestering eller ønsker du å tjene kjappe penger. Mens du tenker over dette spørsmålet, må du også tenke over risiko. Det er klart det finnes risiko ved investering og kortsiktige investeringer innebærer mer risiko enn de langsiktige.

Du må altså tenke på hvor stor og rask avkastning du ønsker. Som regel vil høyere potensiell avkastning over kort tid innebære en høyere risiko, så vurder hvor mye du er villig til å miste. Videre skal du vurdere ditt behov. Når ønsker du å ta ut pengene. Dersom du ser for deg en langsiktig investering kan du ta en høyere risiko, men dersom du ønsker å ta ut pengene raskt bør du heller ta en mindre risiko.

Sett deg egne mål

Når du har vurdert risiko, eget behov og lagt en tidsplan er på tide å se på målet ditt. Ønsker du å virkelig begynne med investering, sette av en haug med tid og virkelig sette deg inn i dette? Eller ønsker du kanskje en lettere investering som ikke trenger så mye tilsyn? Vurder målene dine opp mot ønsket avkastning og ditt budsjett. Vurder om diversifisering kan være noe for deg. Finn den metoden som passer til dine mål.

Diversifisering vil si å fordele beløpet du kan investere på flere aksjer, altså ikke putte alle eggene dine i samme kurv. Historisk sett er dette den måten du reduserer risikoen for tap på, på best mulig måte. Det er jo sånn at når aksjemarkedet stiger på generelt nivå, stiger også verdien på aksjene. Dersom du sprer dine investeringer, er du mest sannsynlig med på å få verdien til å stige.

Finn metoden som passer best for deg

Etter at du har svart på spørsmålene over er det på tide å se på hvilke investeringsmuligheter som passer det best. Du kan selvfølgelig lese deg opp på tips og triks, men det beste tipset er at du leser generelle definisjoner på de forskjellige kategoriene slik at du vet hva det hele betyr. Deretter bør du selv velge det som passer for deg. Det finnes nok en haug av artikler der ute som vil anbefale utbytteaksjer, mens en annen vil anbefale vekstaksjer. Finn det som passer for deg.